Geplaatst in Blogberichten, Geen categorie

Solliciteren

Ik vind het echt super frustrerend. Ben al tijden op zoek naar die andere baan, die baan waarin ik kan laten zien wat ik nog meer kan. Maar hoe ik ook solliciteer, het maakt gewoon niet uit. Ik krijg de ene na de andere afwijzing.

Ik snap gewoon niet waar het nou telkens fout gaat. Krijg regelmatig te lezen dat ik geen ervaring zou hebben. Maar de kans om een keer ervaring op te doen, die krijg ik niet. Het is net of al die bedrijven met elkaar hebben afgesproken dat wanneer ik solliciteer ze het volgende zinnetje aan me moeten sturen:

Helaas gaan we niet met je verder in de sollicitatieprocedure voor deze functie. Onze voorkeur gaat uit naar andere kandidaten die beter aansluiten op het functieprofiel

Al sluit ik nog zo goed aan op zo’n functieprofiel, toch krijg ik dit zinnetje toegestuurd.

En wat is nou eigenlijk ervaring? Moet je gelijk vanaf minuut 1 alles kunnen doen en zelfstandig werken, of word je gewoon ingewerkt. Want ben zelfs afgewezen op een baan als magazijnmedewerker.

Ik stel geen eens eisen wat mijn salaris betreft, zolang die net boven het salaris zit van wat ik bij de post verdien, dan ben ik al blij. Het enige wat ik wil is een andere uitdaging, iets meer geld kunnen verdienen, en kunnen laten zien wie en wat ik ben zodat ik kan groeien in mijn werk.

Ben dan wel haast 50 jaar, maar moet (als het even tegen zit) gewoon nog haast 20 jaar werken. Dus wat heet nu te oud voor een functie.

Soms moet ik even mijn frustraties kwijt. Pffff.
Maar ik blijf vrolijk doorgaan met solliciteren. Hoop alleen dat al die afwijzingen eens een keer gaan stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *