Geplaatst in Blogberichten

Ik probeer het telkens weer!!

Telkens neem ik mezelf weer voor om een blog bij te houden. Maar telkens komt daar gewoon heel weinig van.

Hoe dit komt?

Daar zijn meer redenen voor. De eerste reden is dat ik denk dat het weinig zin heeft om hier iets te plaatsen. Gewoon omdat er volgens mij niemand hier iets leest. Krijg tenminste nooit ergens een reactie op.
De tweede reden is dat ik vaak te schijterig ben om iets te schrijven. In mijn gedachten gaat de vraag dan altijd wel rond of ik iets wel mag schrijven. Is een lastige beslissing om te nemen, waardoor ik vaak gewoon maar op “safe” speel, en het dan ook maar gewoon niet schrijf.

Wat ik uiteraard wel mag schrijven is wat ik zelf aan het ondernemen ben om toch alles wat webdesign betreft onder de knie te krijgen.

Als eerste heb ik nu het boek “Handboek HTML5 en CSS3”, geschreven door Peter Doolaard, helemaal doorgenomen. Heel veel aantekeningen gemaakt, en ik probeer op de achtergrond over van alles en nog wat sites te maken met het geleerde uit het boek. Waar ik nog wel mee worstel is het positioneren van HTML vakken zoals: <section>, <article>, <nav>, <footer>, enzovoorts. Met CSS3 kun je met de optie: Position, de blokken static, relative, absolute of fixed zetten, maar ik snap daar dus op dit moment nog niets van hoe dat werkt. Misschien kan ik dat leren door een reactie die ik hier zou kunnen verkrijgen. Misschien leer ik dat al doende een keer. Maar dat het me een keer gaat lukken, staat wel vast.

Na dit boek was ik met het boek “Handboek JavaScript & jQuery”, geschreven door Peter Kassenaar, begonnen. En ik moet zeggen, het lukt aardig, maar zonder de mogelijkheid om vragen te kunnen stellen of feedback te verkrijgen over wat je gedaan hebt, is het toch lastig. Hierdoor heb ik afgelopen weekend maar de stoute schoenen bij wijze van aangetrokken. Heb mijn spaarrekening erop aangesproken, en heb me vervolgens ingeschreven bij een cursus van NHA. Deze cursus werkt vanuit hetzelfde boek, dus dat is alleen maar goed. En ik kan daar eventueel feedback krijgen van een lerares. Dus wie weet gaat het nu allemaal wat gemakkelijker lukken. Daarnaast is zo’n cursus ook nog eens de stok achter de deur om door te gaan. Het kost me immers geld, wat ik al niet veel heb.

De cursus is verdeeld over 14 lessen. Wanneer ik probeer om elke week op zijn minst een les af te werken en in te leveren, kan ik over 14 weken alles hopelijk een heel eind onder de knie hebben. En daarna wordt het even een poosje lekker spelen met hetgeen ik nu allemaal heb geleerd.

Nu ik die cursus doe, heb ik ook weer meer om hier eventueel te kunnen schrijven. Want ik verkrijg nu ook cijfers voor hetgeen ik inlever, en dan is wel zo leuk om hier mijn vorderingen te gaan vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *