Geplaatst in Blog-berichten, Introvert Karakter, Werkzoekende

Maandag 1 april 2019

Ik moet gewoon echt weer eens beginnen met het schrijven van berichten. En dat dan ook eens consequent doen. Het schiet er vaak nogal bij in. En waarom? Zou je denken.

Het waarom weet ik in zekere zin wel. Ik heb vaak gewoon de angst om een mening over iets te geven. Dat wil echter niet zeggen dat ik geen mening heb, maar ik zit niet altijd te wachten op discussies waarin ik me met hand en tand zou moeten verdedigen.

De vraag komt dan ook omhoog, waarom ik deze site ben begonnen? Het is voor mij gewoon een hele hoge drempel om mezelf te uiten. Om mijn mening te geven. Ik hoop dan ook dat deze site me daarbij zou kunnen helpen. Wat dan ook weer één van de redenen is dat ik de site ben begonnen.

Wat ik dus nooit geweten heb, is dat het één van de kenmerken is van een introvert persoon. Iemand die in zijn/haar hoofd continu druk bezig is, maar dat eigenlijk nooit van de daken zal schreeuwen. Hier kwam ik achter toen ik het afgelopen weekend het boek las: “Succesvol Solliciteren voor introverte mensen”. Tot mijn verbazing was het net of ik mijn eigen levensverhaal daarin las. Zoveel punten die overeenkwamen met mijn gedrag. Dus waarschijnlijk ben ik gewoon introvert, waar overigens niets mis mee is. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat ik daardoor gewoon die baan maar niet kan vinden. Het is voor mij gewoon zeer lastig om mezelf te verkopen. Om brutaal te zijn, en om naar buiten te treden. Ik zou nog eerder een vacature -die voorbij komt- aan een ander gunnen, dan dat ik mezelf voorop zet.

Wel heb ik wat stapjes gezet om toch die baan te kunnen vinden. Ik ben begonnen met de cursus Praktijkdiploma Boekhouden. Meer om met een papiertje aan te kunnen tonen dat ik het wel degelijk kan. Ik heb dan weliswaar lange tijd een boekhouding gedaan, maar aantonen kan ik het niet met diploma’s. Waardoor ik al ga denken, daar ligt de fout, dus dat papiertje maar even halen.

Daarnaast heb ik een vrijwilligersbaantje gevonden bij de bibliotheek. Hierbij help ik mensen die nog niet zo vaardig zijn met computers, die vaardigheid wel te verkrijgen. Daarnaast help ik mensen met problemen op hun tablet of i-pad. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, en het geeft me dan ook een goed gevoel.

Een poosje terug kreeg ik via de FNV een uitnodiging om eens naar een bijeenkomst te gaan waarbij het zoeken naar die andere baan werd toegelicht en wat de FNV in die zin voor me zou kunnen betekenen.
Er is een traject waarvoor ik aanmerking kom, genaamd: “Ontwikkeladvies voor 45+“. Ik heb me daar dan ook voor ingeschreven, en heb volgende week een eerste afspraak in die zin met een Job Coach. Ik ben zeer benieuwd wat hier uit gaat komen.

De komende tijd ben ik ook nog druk met het lezen van boeken, waaronder een boek over LinkedIn. Misschien dat ik aan de hand van dat boek mijn profiel op LinkedIn zou kunnen verbeteren. En ik heb het plan in mijn hoofd om regelmatig hier een update te schrijven.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *