Geplaatst in Werkzoekende

Werkzoekende

Al tijden ben ik werkzoekende. Ik struin heel wat vacaturesites af, en stuur ook heel vaak een brief met mijn CV. Maar het wil maar niet lukken om die andere baan te vinden. Waar dit aan ligt, ik heb echt geen idee!

 • TE OUD
  Heb wel eens te horen gekregen dat ik “te weinig ervaring voor mijn leeftijd had”. Kortom, was gewoon te oud voor de baan.
  Maar dan vraag ik me af, wanneer ben je nu echt oud? Als ik pech heb, moet ik vanaf nu nog zeker een jaar of 25 werken, wil ik pas met pensioen kunnen gaan. Dus ben ik dan echt te oud?
 • ERVARING
  Heb ook wel eens gehoord dat ik gewoon “te weinig ervaring had”, terwijl ik op dat moment solliciteerde naar een functie waarbij in de tekst van de vacature stond dat je geen ervaring nodig had. Op zijn zachts gezegd is het dan vreemd dat je dan word afgewezen op het feit dat je geen ervaring hebt.
 • BAANTJE
  Of komt het doordat ik al wel een baantje heb. Het is een baantje voor 9 uurtjes per week. Goed dat staat dan wel in mijn Curriculum Vitae beschreven, maar kennelijk wordt daar gewoon overheen gelezen.

Nog vaker gebeurd het dat je gewoon helemaal niets meer hoort naar aanleiding van je sollicitatie. En dat vind ik op zijn zachts gezegd gewoon behoorlijk onbeschoft. Neem op zijn minst de tijd om op zo’n sollicitatiebrief te reageren. Al is het met een afwijzing. De sollicitant weet dan wel waar die aan toe is, en zit dan niet vervolgens een lange tijd in onzekerheid. Ondanks dat ik weet dat sommige werkgevers bedolven worden onder de sollicitatiebrieven op het moment dat ze een vacature uitzetten, vind ik toch dat je op zijn minst een reactie moet geven op zo’n brief.

Maar werk hebben voor 9 uurtjes per week, zet financieel gezien nou eenmaal geen zoden aan de dijk. En het word nog lastiger wanneer ik daar toch een tiener en mezelf mee zal moeten voeden. Ik zeg niet dat ik het slecht heb. Heb een dak boven mijn hoofd, en kan ook elke dag vlees eten als ik dat wil (samen met zoonlief), maar extra dingen zitten er al zeker een jaar of 13 niet in. Vakantie betekend voor ons: “Vrij zijn, en thuis blijven!”.

Ik doe het echter nog steeds allemaal zonder schulden en leningen, en dat geeft mij wel dat benodigde schouderklopje dat me dat lukt. Maar ik zou het graag toch eens anders willen zien. Hoe? Geen idee. Maar ik ga de stappen die ik vanaf nu zet gewoon eens op deze website beschrijven. Wie weet helpt het.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *