Geplaatst in Werk, Werkzoekende

Meer uren

Om het financieel iets ruimer te krijgen, heb ik aan mijn huidige werkgever gevraagd of ik meer uren zou kunnen gaan maken. In plaats van de 9 uurtjes die ik nu per week werk, waardoor ik financieel gezien echt nog maar net kan rondkomen.
Iets meer euro’s in de maand, zal er toch voor zorgen dat ik iets meer kan sparen, en onverwachte klappen (zoals nu de aanslag belastingen) kan opvangen. Zonder dat ik daar een lening voor moet afsluiten, of dat ik daar schulden voor moet gaan maken. Want dat is iets wat bij mij voorop staat. Geen schulden, geen leningen, en zeer zeker niet mijn handje ophouden.

En ik heb toegezegd gekregen dat ik voor 12 uur per week mag gaan werken. Mijn contract uren worden dan ook per 1 april a.s. verhoogd. Het is nog niet overdreven veel, maar toch al weer iets meer dan wat ik nu heb. Betekend wel dat ik nu vijf dagen moet gaan werken, in plaats van de vier die ik nu deed. Dat is het leven van een postbezorger. Maar goed, ben echt blij dat ik een baantje heb, en dat ik nu iets meer mag gaan werken. Neemt natuurlijk niet weg dat ik blijf proberen om die andere baan te vinden. Een baan die ik of kan combineren met het baantje wat ik al heb, of een baan ter vervanging van dit baantje.

De planning heeft het echter ook door dat ik meer wil gaan werken. Waardoor ik alleen de afgelopen week, in plaats van de 9 uur die ik nu nog behoor te lopen, al aan de 16,5 uur zat. Het betekend alleen voor mij meer euro’s aan het eind van de rit. Lekker vooruitzicht. Zo mag het van mij best door gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *