Geplaatst in Blog-berichten

Wat kan een dag toch soms raar verlopen

Elke dag sta ik om zeven uur op. Om zeven uur gaat normaal altijd mijn wekker, maar vanmorgen dus niet.

Toen ik naar mijn wekker keek, zag ik hem op 1 uur en 27 minuten staan knipperen. Dacht gelijk van: “Oh jee, een stroomstoring geweest!!!”. Dus dat wordt weer de hele dag rennen. Later kwam ik er via het internet achter dat er inderdaad een stroomstoring was door een defecte kabel. En dat dit zo rond half 7 was gebeurd, en heeft geduurd tot rond half 8. Ongeveer 3394 mensen hebben daar last van gehad, waar ik er dus 1 van was.

Ik sta overigens niet voor mezelf zo vroeg op, hoef zelf pas tegen 11 uur te beginnen. Ik doe dat voor zoonlief, zodat zoonlief op tijd op school kan zijn. Nu had die gelukkig de eerste twee uur vrij, waardoor het voor zoonlief goed gekomen is. Maar voor mijn eigen gevoel, begint je dag dan al met een race tegen de klok. Het begint dan gewoon niet lekker. Je hebt het gevoel dat je de hele dag aan het rennen bent, achter de feiten aan.

Vervolgens keek ik naar buiten, en het enige wat ik zag was: “regen, regen en nog eens regen”. De zin om dan te gaan werken als postbezorgster, zakt dan wel in de schoenen. Het betekend dan dat je weer eens de hele dag in een regenpak moet gaan lopen. En als ik iets niet prettig vind, is het dat ding wel. Het pak is inderdaad wind en water dicht, wind en water komt er dus niet door naar binnen. Maar dat gaat er ook niet door naar buiten. Wat weer resulteert in heel veel zweten, en de kleding eronder is op een gegeven moment net zo nat als dat je zonder dat pak aan was gaan lopen. Maar goed, toch wel fijn dat ik hem van mijn baas heb gekregen. Met de vrieskou van vorige week, was hij wel meer dan welkom. Ik had het toen in elk geval niet koud.

Rond een uur of half 11 maar op de fiets gesprongen, richting het depot om de post op te halen. En daar stond een leuke verrassing. Een grote doos met allemaal lekkere gebakjes. Dit was ter dank door de baas neer gezet, omdat we de afgelopen week alle pakjes voor 100% hadden gescand. Toch leuk om zo een beetje waardering te verkrijgen.

Daarna heb ik twee en een halve wijk gelopen. De halve wijk kwam doordat er iemand vrij was, en dat men daar geen vervanging voor had kunnen vinden. Waardoor ik samen met een collega de wijk alsnog heb weg gebracht. Daar spreekt dan weer collegialiteit uit, en uiteraard ook een extra uurtje werk en wat extra centjes aan het eind van de maand. Het was overigens een wijk die ik nog nooit had gelopen, wat weer zoeken naar nummers was. En dan kom je er altijd weer achter hoe slecht sommige huisnummers op de huizen te vinden zijn. Sommige huizen hebben gewoon helemaal geen nummer naast de voordeur, en dat maakt het soms echt wel lastig. Daar kwam nog bij dat de volgorde die in mijn tas zat, niet echt optimaal was. Delen van straten in bundels waar ze niet horen te zitten, en noem maar op. Maar goed, ben er wel uit gekomen, en daar gaat het toch maar om. Naast de post hadden we vandaag ook nog eens een 100% huis-aan-huis overheidsverspreiding, wat betekend dat gewoon elke brievenbus -ongeacht een sticker- een folder krijgt. Het waren de stemlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, dus in zekere zin wel belangrijke folders.

Tegen half 4 was ik pas klaar, en normaal ben ik op een donderdag rond 2 uur al klaar. Toen ik eindelijk thuis zat, had ik het dan ook wel even gehad. De stappenteller van mijn telefoon gaf inmiddels weer een aantal stappen aan van 14.266 voor vandaag. Best een berg weer. Echt goed registreren doet hij het volgens mij niet, want het werk bestaat uit veel lopen, veel fietsen. Op- en af springen van de fiets, waardoor ik het aantal aangegeven kilometers van die app gewoon maar niet geloof. Want die zegt dat ik een afstand heb afgelegd van ongeveer 10 kilometer, en dat in maar 16 minuten wandelen.  Terwijl ik toch zeker zo’n vijf uur onderweg ben geweest. Het aantal stappen geloof ik dan op zich weer wel dat die bij benadering enigszins in de buurt kunnen komen van het werkelijke aantal stappen. Wat dan ook mijn reden is om die gewoon op te schrijven.

Nu, ga ik de rest van de avond even lekker genieten van de rust. Heb mijn portie voor vandaag wel weer gehad. Had zelfs geen zin meer om te gaan koken, waardoor ik een portie van een vorige maaltijd uit de vriezer heb gehaald. En die lekker op heb zitten eten. Zoonlief at elders zijn warme maaltijd, dus zat ik weer eens alleen. Ga straks nog even lekker mijn spelletje: “World of Zombies” op Facebook spelen, en daarna lekker op tijd mijn bed op zoeken. Ben er gewoon echt moe van.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *