Geplaatst in Recepten

Ovenschotel met shoarma & ei

Wanneer je een beetje van bonen houd, dan is dit recept echt om je vingers bij op te eten. Als ik dit voor vier personen klaar maak, dan moet ik oppassen dat we het niet met zijn tweetjes in één keer op eten. Zo lekker is dit. Volgens mij had ik het recept van de site van Albert Heijn, maar zeker weten doe ik dit niet meer. Plak namelijk alles altijd in een schrift.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 el arachideolie (Ik gebruik gewoon welke olie ik in huis heb, dus niet specifiek deze arachideolie, het is om de shoarma in te bakken)
  • 250 gram shoarmareepjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 190 gram gesneden jonge kaas (kan ook geraspte kaas zijn)
  • 360 gram kidneybonen
  • 360 gram witte bonen in tomatensaus
  • 4 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed. Of wanneer je niet zo van bleekselderij houd, gewoon heel klein snijden met een keukenmachine of zo. Zit het toch in je gerecht, maar proef je het minder.

Verhit de olie in een hapjespan/wok en bak de shoarmareepjes 3 minuten op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 minuten. Schep regelmatig om.

Snijd de kaas in stukjes, als je de geraspte versie hebt hoeft dat uiteraard niet meer. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om.

Schep alles in een ingevette ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 minuten in het midden van de oven.

Restjes van dit gerecht kunnen zeer goed in porties van plus minus 300 gram in de vriezer worden bewaard.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *