Geplaatst in Recepten

Macaroni met ham/kaas

Hier doe je eigenlijk kinderen altijd wel een plezier mee. Macaroni is toch wel het gemakkelijkste om klaar te maken, en het smaakt eigenlijk altijd wel lekker.

Ingrediënten

  • 300 gram macaroni
  • 250 gram champignons
  • 160 gram schouderham of gewoon een zakje hamblokjes
  • 25 gram boter
  • 450 gram nasi-bami groenten
  • 200 ml crème fraîse
  • 175 gram belegen kaas
  • peper, zout

Bereiding

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket (zelf gooi ik die altijd weg, want ik lust dat dus echt niet). Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maak de champignons schoon en snij ze in reepjes. Wanneer je een plak schouderham hebt, snij je ook die in blokjes.

Verhit de boter in een hapjespan/wok. Houd de taugé apart en bak de peper, de rest van de groenten en de champignons in ongeveer 5 min. Schep de ham erdoor en bak ook die nog 1 minuutje mee. Zet het vuur vervolgens laag.

Schep de macaroni door de groenten, samen met de taugé, crème fraîche en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de macaroni over de borden en serveer met de rest van de kaas.

Wanneer je een knapperig kaaskorstje op de macaroni wilt, kun je de macaroni overscheppen in een ingevette ovenschaal en daar de overgebleven kaas overheen strooien. Bak het vervolgens zo’n minuut of 15 in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Mocht je nou een variatie op dit recept hebben, laat dat dan achter als een antwoord op dit bericht.
Weet je niet hoe je een antwoord moet geven, klik dan eens op de titel van dit bericht. Scroll naar beneden op de pagina die je dan ziet, en je ziet vervolgens de mogelijkheid tot reageren.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *