Geplaatst in Recepten

Kapiteinskost

Kapiteinskost is een heerlijk recept wat makkelijk klaar te maken is. Oorspronkelijk behoort dit recept gemaakt te worden met kapucijners. Ik had op een gegeven moment geen kapucijners maar wel bruine bonen in huis. Waardoor ik er achter kwam dat ook dat zeer goed te doen was. Het is een echte zeemansmaaltijd.

Ingrediƫnten

  • 1 pot kapucijners of bruine bonen
  • 250 gram speklapjes
  • wat boter
  • 30 gram gezeefde bloem
  • water
  • 3 eetlepels mosterd
  • peper, nootmuskaat en zout.

Bereiding

Bestrooi de speklapjes met nootmuskaat en bak ze aan weerszijde mooi bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en snij ze in hapklare stukjes.

Maak de kapucijners/bruine bonen warm, giet het vocht af in een maatbeker en vul de verkregen hoeveelheid, indien nodig, aan tot 4 dl.

Gebruik nu het vet wat van het vlees in de pan is gebleven om er een lekkere saus mee te maken. Verwarm het vet, en doe er 2 eetlepels boter bij. Roer het door tot het schuim wegtrekt. Doe vervolgens de 4 eetlepels bloem erbij, en laat het geheel nu al roerend kastanjekleurig worden. Voeg vervolgens het nat van de kapucijners/bruine bonen toe, en maak er een gebonden saus van. Roer door de saus de mosterd, en naar smaak de kruiden.

Roer de kapucijners/bruine bonen en de stukjes vlees door de saus.


Mocht je nou een variatie op dit recept hebben, laat dat dan achter als een antwoord op dit bericht.
Weet je niet hoe je een antwoord moet geven, klik dan eens op de titel van dit bericht. Scroll naar beneden op de pagina die je dan ziet, en je ziet vervolgens de mogelijkheid tot reageren.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *